Στόχος της πρόσκλησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων τοπικών προγραμμάτων σε περιοχές που δεν καλύφθηκαν από την πρώτη πρόσκληση. Βάσει της σχετικής απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, με αριθ. πρ. 3893/12/2017 (ΦΕΚ 4557/Β/2017), εγκρίνονται τρία (3) επιπλέον νέα τοπικά προγράμματα στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά / Ιθάκη και στην Κρήτη επιτυγχάνοντας τη χωρική κάλυψη του συνόλου ουσιαστικά των αγροτικών περιοχών της χώρας από τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADEAR.
Συνολικά, με τη 1η και 2η Πρόσκληση, έχουν εγκριθεί 51 στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης, μονοταμειακής ή και πολυταμειακής προσέγγισης, με συνολική Δημόσια Δαπάνη:
Παράλληλα, δεδομένης της ολοκλήρωσης του εθνικού θεσμικού πλαισίου εφαρμογής τον τοπικών προγραμμάτων είναι δυνατή η ενεργοποίηση των τοπικών στρατηγικών μέσω της έκδοσης προσκλήσεων για την ένταξη ιδιωτικών και δημόσιων έργων από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.