• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Süddeutsche Zeitung: Η Αθήνα έχει ήδη λάβει μέρος των διευκολύνσεων
08:46 - 22 Ιαν 2018

Süddeutsche Zeitung: Η Αθήνα έχει ήδη λάβει μέρος των διευκολύνσεων

Η ελληνική οικονομία και οι περαιτέρω διευκολύνσεις για το χρέος βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Μονάχου «η Αθήνα έχει ήδη λάβει ένα μέρος των διευκολύνσεων». Διευκρινίζεται πως «πρόκειται για τα αποκαλούμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως η παράταση αποπληρωμής των δανείων. Τα επόμενα βήματα είναι ανοιχτά. Εξαρτώνται κυρίως από τις προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή το πλεόνασμα στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η εξυπηρέτηση του χρέους».

Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι «η σχετική τεχνική προετοιμασία θα αρχίσει αμέσως μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ ʻσε πολιτικό επίπεδο δεν χρειάζεται επί του παρόντος κάποια συζήτησηʼ σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΕ. Αυτό θα αλλάξει».