• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Handeslblatt: Θετικό το ΔΝΤ για παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα
15:26 - 19 Απρ 2018

Handeslblatt: Θετικό το ΔΝΤ για παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα

Θετικό δηλώνει το ΔΝΤ να εκταμιεύσει το 1,6 δισ. ευρώ που προβλέπει η συμφωνία του 2017 με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα η Γερμανία θέλει το Ταμείο και σε μελλοντικές κρίσεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handeslblatt.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ακόμη και στην παλιότερη διένεξη για την περίπτωση της Ελλάδας, οι δύο πλευρές μοιάζουν να έχουν περισσότερο συμφιλιωτική διάθεση.

Το ΔΝΤ υπογραμμίζει στις εσωτερικές συζητήσεις τη διαθεσιμότητά του να μετάσχει με 1,6 δισ. ευρώ επιπλέον στο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα.

Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επαινούν αυτή την εποικοδομητική στάση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ έχει τίτλο «Όχι χωρίς το ΔΝΤ - Η Ευρωζώνη τελικά δεν θέλει να παραιτηθεί από τη συνδρομή του ΔΝΤ σε μελλοντικές κρίσεις».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «μετά τα προβλήματα της ελληνικής διάσωσης οι Ευρωπαίοι ήθελαν να αντικαταστήσουν το ΔΝΤ μέσω ενός δικού τους Ταμείου. Τώρα όμως σημειώνεται μια αλλαγή πλεύσης. Και οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι χρειάζονται στο μέλλον η μία την άλλη».

Για τον Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, όλες οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν δώρο. Και αυτό γιατί το κλίμα εκεί θα είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι κατά την αναχώρηση του Σόιμπλε το περασμένο φθινόπωρο.