• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:00 - 22 Μάι 2007

Αλλάζει τη νομοθεσία της η Κομισιόν για τον ελληνοϊταλικό αγωγό !

Την παράκαμψη του άρθρου 22 που εξαιρεί την είσοδο τρίτου εταίρου σε μεγάλα ενεργειακά projects, αποφάσισε η Κομισιόν, δίνοντας παράλληλα το πράσινο φως για την ολοκλήρωση του ελληνοϊταλικού αγωγού «Ποσειδών».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η Κομισιόν αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση των ελληνικών και ιταλικών ρυθμιστικών αρχών για την έγκριση της εν λόγω εξαίρεσης. Εντούτοις, προκειμένου να διασφαλιστεί η αυστηρή εφαρμογή των κριτηρίων υπό τα οποία γίνεται αυτή η εξαίρεση, η Κομισιόν αποφάσισε να θέσει ορισμένους όρους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι με τον εν λόγω αγωγό, ο οποίος κατασκευάζεται από την ιταλική Edison και την ελληνική ΔΕΠΑ, θα ενταθεί ο ανταγωνισμός στην ιταλική ενεργειακή αγορά.

Ειδικότερα, η Edison θα ισχυροποιήσει τις δυνάμεις της και θα καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, ενώ η ΔΕΠΑ θα αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά της Ιταλίας.