Κρίσιμες αποφάσεις στις αρχές του 2009
Το στρατηγικό πλάνο θα έχει ολοκληρωθεί προς τα τέλη του έτους, και επομένως στις αρχές του 2009, πρόκειται να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για την από εδώ και πέρα πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα.
Το σχέδιο που θα εκπονηθεί θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα : από την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της Shell στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς κάποιας τρίτης εταιρείας μέχρι την πώληση της επιχείρησης σε τρίτους και την αποχώρηση της από τη χώρα μας.
Η εντολή για την εκπόνηση του στρατηγικού πλάνου δόθηκε από την μητρική της στο εξωτερικό, και σύμφωνα με πηγές της εταιρείας ανάλογες εντολές δίδονται και για τις άλλες θυγατρικές του πετρελαϊκού κολοσσού παγκοσμίως.
Οι φήμες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα, μιλούσαν μέχρι και για πώληση της Shell στη ρωσική Lukoil ή για ανταλλαγή του δικτύου της στην Ελλάδα με το αντίστοιχο δίκτυο της BP στην Τουρκία.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
H Shell ανακοινώνει ότι ξεκίνησε μια στρατηγική μελέτη του τομέα εμπορίας (downstream) στην Ελλάδα. Το προσωπικό έχει ενημερωθεί αναλόγως, και οι καθημερινές λειτουργίες της εταιρίας διεξάγονται κανονικά, συνεπώς δεν προβλέπεται αλλαγή στις συναλλαγές της με τους πελάτες. Η μελέτη εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του Ομίλου Shell, σύμφωνα με την οποία η έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής (upstream) και στην κερδοφορία του τομέα διύλισης και εμπορίας (downstream).
Όπως κάθε επιχείρηση που λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Shell ακολουθεί την τακτική της ενεργού αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου της, στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας να βελτιώνει την συνολική της απόδοση. H Shell θα συνεχίσει να διεξάγει τις δραστηριότητές της με ασφάλεια και με έμφαση στην εξυπηρέτηση στον πελάτη, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.
Ο Ενεργειακός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.