• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:12 - 12 Ιαν 2010

Α. Σαμαράς: 'Εκπνέει ο χρόνος υπομονής του ελληνικού λαού'

Αντίθετος στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων στους μετανάστες δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς , ξεκαθαρίζοντας την αντίθεσή του στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι όσον αφορά τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση τόνισε ότι "εκπνέει ο χρόνος αναμονής του ελληνικού λαού"  

Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε με δημόσια δήλωσή του και με αποστολή αναλυτικού υπομνήματος στον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούση την πρόθεση της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε μετανάστες. Παρ΄ όλα αυτά θα υπερψηφίσει τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς.

Κατά τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση κινείται αντίθετα προς τη λογική, αντίθετα προς το εθνικό συμφέρον, αλλά και αντίθετα προς τους υπολοίπους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μάλιστα στο υπόμνημα προς τον κ. Ραγκούση γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, από τις οποίες φαίνεται, όπως υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, ότι «η ΝΔ βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής λογικής,ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική».

Ο κ. Σαμαράς στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου προέταξε την άρνηση της ΝΔ στον προωθούμενο εκλογικό νόμο, ζητώντας από τα στελέχη «να μεταφέρουν προς κάθε κατεύθυνση την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ,η οποία είναι αντίθετη προς την πρόταση της κυβέρνησης,η οποία εισηγείται την υιοθέτηση του λεγόμενου “γερμανικού μοντέλου”».

«Οι Ελληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός» τόνισε ο κ. Σαμαράς υποστηρίζοντας την άποψη πως δεν πρέπει «να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα». Επίσης ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ όταν αναλάβει στο μέλλον τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο και να νομοθετήσει η ΝΔ προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και να ενισχυθεί ο εθνικός χαρακτήρας της Παιδείας, για να σηματοδοτηθεί, όπως διευκρίνισε, η «ενσωμάτωση όλων στην “ημετέρα παιδεία”».


Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2010 - 15:08