• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:14 - 03 Δεκ 2010

Πέντε νομοσχέδια στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Η συζήτηση πέντε νομοσχεδίων περιλαμβάνεται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις στις 13.30, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή.

Πρόκειται για τα νομοσχέδια που αφορούν στην ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, τη διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει απαρέγκλιτα στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να ζητήσει από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να επιταχύνουν τους ρυθμούς υλοποίησης των αλλαγών.

Το σφιχτό χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει θέσει για την υλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα με το Μνημόνιο, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της τρόικας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χαλάρωση.