• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:37 - 17 Φεβ 2011

Συνάντηση Δρούτσα- Μπαν Γκι-μουν για Κυπριακό στη Ν. Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη φθάνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με κύριο θέμα συζήτησης να είναι το Κυπριακό εν όψει της έκθεσης που ετοιμάζει ο Γενικός Γραμματέας, η οποία θα δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. Άλλα θέματα συζήτησης θα είναι οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψης εργασίας στην Νέα Υόρκη, προερχόμενος από το Λονδίνο, ο κ. Δρούτσας, πριν τη συνάντησή του με τον Μπαν Γκι-μουν, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Αστόρια και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών και εκπροσώπων ομογενειακών φορέων.