• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στα 92 εκατ. ευρώ το κόστος για να αλλάξει η Πανεπιστημίου
15:36 - 03 Ιουν 2013

Στα 92 εκατ. ευρώ το κόστος για να αλλάξει η Πανεπιστημίου

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιβάλλον” με πόρους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.   

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, ο οποίος συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη για τη Δράση « Rethink Athens, θα προσεγγίσει τα 92 εκ ευρώ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.

«Εμβληματικό» χαρακτήρισε το έργο από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς –όπως είπε- θα συνδυαστεί με τον εκσυγχρονισμό της Συγγρού, ένα έργο που ήδη μελετά η περιφέρεια.

53


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και η επέκταση του τραμ έως την πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως θα ωφελήσει άμεσα κοινωνικά και οικονομικά 1 εκ Αθηναίους από υποβαθμισμένες συνοικίες όπως η Νεάπολη, τα Εξάρχεια, τα Πατήσια και τα Χαυτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου παραμένει ως είχε. Συγκεκριμένα προβλέπεται έως το τέλος του 2013 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, μέσα στο 2014 να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν το 2015.

Τέλος, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου απεντάσσεται η ανάπλαση της πλατείας του Αγιου Παντελεήμονα, ένα έργο το οποίο δεν έχει εμφανίσει καμία πρόοδο τους τελευταίους μήνες.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/06/2013 - 15:58