• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Λουκέτο στην ΕΡΤ: Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση του ΣτΕ
12:43 - 17 Ιουν 2013

Λουκέτο στην ΕΡΤ: Το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόφαση του ΣτΕ

Με το σκηνικό έντασης για τα τελευταία γεγονότα που ακολουθούν το κλείσιμο της ΕΡΤ να αυξάνονται, τα βλέμματα στρέφονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα ή αύριο για άμεσο πάγωμα της ρύθμισης για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τη σημερινή της μορφή για να χτιστεί σύντομα με νέα μορφή.

Αν ο πρόεδρος ΣτΕ Κ. Μενουδάκος δώσει την προσωρινή δικαστική διαταγή και πει ναι στην αίτηση που έχουν κάνει το σωματείο εργαζομένων στην ΕΡΤ και η πρώην υπουργός Ελισσάβετ Παπαζώη, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μπορεί να ξαναλειτουργήσει άμεσα.

Με μια θετική για την ΠΟΣΠΕΡΤ δικαστική διαταγή, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να δώσει πίσω το σήμα για να ξαναεκπέμψει η ΕΡΤ σίγουρα για μερικές εβδομάδες μέχρι να απαντήσει το ΣτΕ και στην προσφυγή για αναστολή των κυβερνητικών μέτρων για το ραδιομέγαρο.

Αν αντίθετα το ΣτΕ απορρίψει την αίτηση των εργαζομένων και της πρώην υπουργού για προσωρινή διαταγή, τότε θα συνεχιστεί στην πράξη το αδιέξοδο με τις σκληρές πολιτικές και συνδικαλιστικές αντιπαραθέσεις, τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις κάθε άλλης μορφής αντιδράσεις που περιορίζουν και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/06/2013 - 12:48