• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υψηλή δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο β΄μέρος της έρευνας της Public Issue για την ΕφΣυν
09:41 - 29 Σεπ 2014

Υψηλή δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο β΄μέρος της έρευνας της Public Issue για την ΕφΣυν

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης (37%) και πιο κοντά στους μισθωτούς του δημόσιου τομέα (34%) σύμφωνα με το β΄μέρος της έρευνας πολιτικής συγκυρίας της Public Issue για τα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά των κομμάτων, την οποία παρουσιάζει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ως προς τα χαρακτηριστικά των κομμάτων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό της στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι περισσότερο εξαρτημένο από οικονομικά συμφέροντα», ενώ οΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση «ποιο κόμμα είναι πιο κοντά στα συμφέροντα της μεσαίας τάξης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα πρωτεία και στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων διευρύνοντας τη διαφορά του από τη Ν.Δ. στις δεκατρείς μονάδες (45% έναντι 32%).
Πλην των δύο μεγάλων κομμάτων, στην κατάταξη της δημοτικότητας ακολουθούν: Το Ποτάμι (32% από 43% τον Ιούλιο), ΚΚΕ (29% από 30%), ΑΝ.ΕΛΛ. (25% από 28%), ΔΗΜΑΡ (24% από 30%), ΠΑΣΟΚ(17% από 17%) και Χρυσή Αυγή (10% από 10%).
Έτσι είναι αυτονόητο ότι τα ποσοστά αρνητικών γνωμών για τα κόμματα είναι θηριώδη και κυμαίνονται από 52% (το μικρότερο) για τον ΣΥΡΙΖΑ έως 86% (το μεγαλύτερο) για τη Χρυσή Αυγή.