• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Draghi
17:17 - 22 Ιαν 2015

Πως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις Draghi

"Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του τις σημερινές ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιεί την πρόθεση του να «αξιοποιήσει» ως κυβέρνηση τις σημερινές εξαγγελίες της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας. Ο κ. Ντράγκι με την σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς. Όλοι γνωρίζουν πως κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Αντί να ταχθεί υπέρ της «ποσοτικής χαλάρωσης» στάθηκε απέναντι συμπαραταγμένος με την κ. Μερκελ.
Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής.
Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά.
Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. η Ευρώπη προχωρά.»