• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
"Πόλεμος" για το τρέιλερ της Βουλής για το χρέος (vid)
16:09 - 07 Απρ 2015

"Πόλεμος" για το τρέιλερ της Βουλής για το χρέος (vid)

Τις έντονες αντιδράσεις προκαλεί  τρέιλερ της Βουλής για την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Το τρέιλερ, διάρκειας 44' δευτερολέπτων, στην αλματώδη αύξηση του χρέους, από το 115% στο 180% του ΑΕΠ τα χρόνια του Μνημονίου,  με τον εκφωνητή να καλεί τους πολίτες να μάθουν  την αλήθεια για το δημόσιο χρέος»  και κλείνει με τις φράσεις: «Έλεξγε το, Διάγραψέ το».

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «άθλια κομματική διαφήμιση της κ. Κωνσταντοπούλου» που «προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Η Bουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους, ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Καραγκούνης, καλώντας την κυβέρνηση να βάλει την κ. Κωνσταντοπούλου στη θέση της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, που αναρωτήθηκε μέσω Twitter, «με ποιο δικαίωμα» έφτιαξε τέτοιο τρέιλερ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η Κωνσταντοπούλου ως "καναλάρχης" έφτιαξε τρέιλερ για την επιτροπή για το χρέος» σχολίασε στο Twitter και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Παράλληλα απέστειλε επιστολή- ερώτηση προς την Πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας μεταξύ άλλων, να πληροφορηθεί για το κόστος της σύστασης και λειτουργίας της λεγόμενης «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», τις διαδικασίες επιλογής των συμμετεχόντων σε αυτή, τα έξοδα μετακίνησης και φιλοξενίας τους, αλλά το αν και κατά πόσο τα «παραπάνω κόστη καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό της Βουλής κι εάν ναι, από ποιους Κωδικούς».

Στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης απάντησε η Πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που έδωσε για για τις τετραήμερες προπαρασκευαστικές εργασίες της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους

«Σε ένα από τα επόμενα σποτ -όπως αυτά που ενοχλούν πολύ- θα αποτυπώσουμε την αδικία του να μην γνωρίζει ο πολίτης για ποιον λόγο καλείται να αποπληρώσει ένα διογκωμένο χρέος», τόνισε και υπογράμμισε πως στο μέλλον θα υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες από την ομάδα της επιτροπής που εμπνεύστηκε το τρέιλερ.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως το σποτ δεν έχει επιβαρύνει οικονομικά ούτε το κράτος ούτε τον προϋπολογισμό της βουλής. «Υπάρχει εταιρεία που έλαβε 500.000 ευρώ για να διαφημίσει την πολυφαρμακία δεν είδα ανάλογες ευαισθησίες από την συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα».

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις 07/04/2015 - 20:26