• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Φ. Ολάντ: «Οι προτάσεις του Τσίπρα μπορούν να γίνουν αποδεκτές»
17:20 - 22 Ιουν 2015

Φ. Ολάντ: «Οι προτάσεις του Τσίπρα μπορούν να γίνουν αποδεκτές»

Την πεποίθησή του ότι «οι ελληνικές προτάσεις μπορούν να γίνουν αποδεκτές», εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γάλλος πρόεδρος πιστεύει ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Νωρίτερα σήμερα (22/06/2015) ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε να υπάρξει μία «συνολική και βιώσιμη συμφωνία» και όχι «μερική και περιορισμένη χρονικά» ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, πριν από μία κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Εκείνο που δεν επιθυμώ, είναι να υπάρξει μία μερική συμφωνία ή περιορισμένη χρονικά. Είμαι υπέρ μίας συνολικής και βιώσιμης συμφωνίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ, προσθέτοντας πως η Γαλλία «θα κάνει τα πάντα ώστε από τη συζήτηση να προκύψει μία συμφωνία».

Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα απόψε, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εξέφρασε την ελπίδα «ότι οι βάσεις θα είναι τέτοιες που μία συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες».