• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η κυβέρνηση ανακοινώνει δημοψήφισμα
00:11 - 27 Ιουν 2015

Η κυβέρνηση ανακοινώνει δημοψήφισμα

Εκτάκτως συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, φαίνεται πως ελήφθη απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος και σύγκληση της Βουλής για τη σχετική ενημέρωση της. Μάλιστα, αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσει το κυβερνητικό επιτελείο για τις εξελίξεις στη βελγική πρωτεύουσα, αλλά και να γίνει προετοιμασία ενόψει του κρίσιμου επόμενου 48ωρου.

Παράλληλα, ξένοι οίκοι, σύμφωνα με πληροφοριες του reporter, αλλα και πηγές των Βρυξελλών, εκφράζουν την πεποίθηση οτι η συμφωνια ειναι κοντά.

Στο μεταξύ δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον ελληνικό Τύπο τις τελευταίες ώρες και ανέφεραν πως στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύθηκε στον Νίκο Αναστασιάδη πως θα πάει σε εκλογές, διαψεύδονται απο την Κύπρο.

«Δημοσιεύματα που φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να ανέφερε στο Νίκο Αναστασιάδη ότι προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές διαψεύδονται κατηγορηματικά», έγραψε στο Twitter o εκπρόσωπος του Κύπριου Προέδρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 27/06/2015 - 00:41