• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τσακαλώτος:Δεν θριαμβολογήσαμε ποτέ- Έχουμε υπόσχεση για το χρέος του 2022
11:42 - 15 Ιουλ 2015

Τσακαλώτος:Δεν θριαμβολογήσαμε ποτέ- Έχουμε υπόσχεση για το χρέος του 2022

«Ανάμεσα στη λαϊκή ετυμηγορία και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τον συμβιβασμό Σαπέν», σημείωσε κατά την ομιλία στη συνεδρίαση των τεσσάρων επιτροπών για το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους δανειστές, ο Ε.Τσακαλώτος.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτός ο έντιμος συμβιβασμός δεν ήταν καλοδεχούμενος από όλους», είπε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ επεσήμανε ότι: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να περάσουμε όλα τα μέτρα αναδιανομής που θέλαμε».

Σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας, είπε πως: «Υπάρχουν νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, με αμφίβολη αναπτυξιακή ροπή» και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε από την πρώτη στιγμή τον συμβιβασμό. Ποτέ δε θριαμβολογήσαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα».

Τόνισε ακόμη ότι για το χρέος, έχουμε μια υπόσχεση πολύ πιο ισχυρή από εκείνη του 2012. «Έχουμε μια υπόσχεση για το χρέος του 2022, πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε καμία τέτοια υπόσχεση», επεσήμανε.

«Είναι μια δύσκολη συμφωνία. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι οικονομικά βιώσιμη» κατέληξε.