• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τσίπρας - Economist: Όταν ξεσφίξουν οι θηλιές θα βάλω γραβάτες
21:56 - 23 Ιουν 2016

Τσίπρας - Economist: Όταν ξεσφίξουν οι θηλιές θα βάλω γραβάτες

Ξεκινώντας την ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θέλοντας να απαντήσει στο ερώτημα πότε θα βάλει γραβάτα, τόνισε ότι πολλοί του έχουν χαρίσει μία αλλά θα τη βάλει όταν "ξεσφίξουν οι θηλιές γύρω από τη χώρα".

Για το θέμα του χρέους τόνισε ότι η συμφωνία για τις πληρωμές χρέους στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές ότι δεν τίθεται θέμα βιωσιμότητας.

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ελάφρυνση του χρέους ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να πάμε μετά το 2018 σε ρεαλιστικούς στόχους για πλεονάσματα.

«Εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την Ελληνική Οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ο οποίος οριοθέτησε το στόχο για μετά το 2018 στο 1,5% με 2%.

«Ας τολμήσουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση. Πρώτα να τεθούν οι ρεαλιστικοί στόχοι και μετά να συζητήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους» είπε οριοθετώντας εν τοις πράγμασι το χρονικό όριο για μετά το 2018 οπότε και εκπνέει ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%.

«Αυτή τη λογική της προσποίησης πρέπει να την τελειώνουμε» είπε με έμφαση.

Γιώργος Αλεξάκης