• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε ο εισαγγελέας
14:47 - 31 Ιουλ 2017

Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθησιν, πρότεινε ο Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Η κατηγορία αφορά την επί μερικούς μήνες (Αύγουστο έως Νοέμβριο 2010) παράλληλη απασχόληση του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της Αρχής αλλά και ως υπάλληλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται, επίσης, για το γεγονός ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η απόφαση για την αποτίμηση των αναθεωρημένων στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 να έχει ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της διοίκησης της Αρχής. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος όφειλε να ακούει τις απόψεις των άλλων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι που δεν έκανε.

Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών θα ανακοινωθεί το πρωί της Τρίτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 31/07/2017 - 16:57