• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Το μήνυμα του Πεκίνου στην 82η ΔΕΘ
10:10 - 10 Σεπ 2017

Το μήνυμα του Πεκίνου στην 82η ΔΕΘ

Κίνα και Ελλάδα βρίσκονται σήμερα σε μια νέα αφετηρία με υψηλού επιπέδου προοπτικές για το μέλλον υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε συγχαρητήριο μήνυμα του για τα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ, το οποίο διάβασε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Γιου Ξιάο Λι στην τελετή εγκαινίων.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας επισημαίνει ότι η πρώτη φορά που η χώρα του ήταν τιμώμενη στη ΔΕΘ ήταν το 1998 και αυτό αποτέλεσε ένα προοίμιο για την ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών με την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ χαρακτηρίζει «ορόσημο» το γεγονός ότι και φέτος είναι τιμώμενη.

Μετά από 19 χρόνια έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος και μετά τους εξαιρετικούς καρπούς από της επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ανοίγονται νέες μεγάλες προοπτικές για τις σχέσεις των δύο χωρών και την ευημερία των δύο λαών, αναφέρει ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Ο Οργανισμός Προώθησης Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας ενισχύει την ανάπτυξη ελληνοκινεζικών εμπορικών συναλλαγών και, όπως έγινε γνωστό, το απόγευμα του Σαββάτου, υπογράφτηκαν μνημόνια συνεργασίας κινεζικών εταιριών με Έλληνες επιχειρηματίες, στο περίπτερο της Κίνας στην 82η ΔΕΘ, στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των αεροδρομίων και των λιμανιών.