Οι αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας FAZ προκάλεσαν μάλιστα έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαψεύδει πλήρως το ρεπορτάζ και να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ό,τι λέει στο εσωτερικό, το λέει και στο εξωτερικό".
Ωστόσο, ο δημοσιογράφος της FAZ Michael Martens, επιμένει πως το ρεπορτάζ του είναι έγκυρο και σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως η ΝΔ δεν λέει αλήθεια. Σημειώνει πως πηγές από το Βερολίνο του επισήμαναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι δεν θα πάρει πίσω τη συμφωνία και ότι δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας πως θέλει να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματός του.
«Επιβεβαιώνω: δύο πηγές στο Βερολίνο μου ανέφεραν πως ο Μητσοτάκης τους ειπε ακριβώς αυτό: Είναι "εντάξει" με τη συμφωνία, αλλά πρέπει να κάνει φασαρία για να κρατήσει ενωμένη τη ΝΔ», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος σε μήνυμά του στο Twitter.
Σε δεύτερο μήνυμά του υπενθύμισε πως το 2013 είχε έρθει σε σύγκρουση και με τον Αλέξη Τσίπρα:
«Το 2013 και ο Τσίπρας δυσαρεστήθηκε από τις ερωτήσεις μου και με πέταξε έξω από συνέντευξη, ενώ η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με αποκαλούσαν ψεύτη. Τώρα με αποκαλούν ψεύτη στη ΝΔ μετά τα όσα έγραψα για τον Μητσοτάκη και την πΓΔΜ. Μάλλον δεν είμαι τυχερός με τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας...»



