• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό
11:44 - 05 Ιουλ 2018

Πολιτικό άσυλο σε έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό

Πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα αποφάσισε να χορηγήσει η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως και οι οχτώ αξιωματικοί έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον περασμένο Μάιο και βρίσκονται σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται. Τις προηγούμενες φορές το δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων επιτροπών για τη χορήγηση ασύλου, ωστόσο μετά απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας που τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ασύλου στους οκτώ και εν αναμονή της καθαρογραφής της και της δημοσίευσης της, η όλη διαδικασία παροχής ασύλου από τις αρμόδιες επιτροπές έχει τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες η επιτροπή ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς και όπως εκτιμάται οι αποφάσεις θα ακολουθήσουν την ίδια τροχιά για τους αιτούντες άσυλο.