• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γεωργαντάς: Τα θετικά self test πρέπει πρώτα να επαληθευτούν
15:48 - 13 Απρ 2021

Γεωργαντάς: Τα θετικά self test πρέπει πρώτα να επαληθευτούν

Νέο «όπλο» και μάλιστα πολύ αποτελεσματικό χαρακτήρισε τα self test ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι 380 χιλιάδες self test διατέθηκαν μέσα 3 ημέρες σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.

Ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι τα θετικά self test πρέπει να επαληθευτούν ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές.

Σχετικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη-μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι το πιστοποιητικό θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.

Ο κ Γεωργαντάς σημείωσε ακόμα πως μέσω της πλατφόρμας Solon.gov.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά ένα ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας, το οποίο ενοποιεί 25 διαφορετικά δικαστικά πιστοποιητικά.