• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης
16:05 - 17 Μάι 2021

80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Στη μνήμη των πεσόντων στην περιοχή του Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, τελέστηκε σήμερα (17/5) επιμνημόσυνη δέηση, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Τη δέηση τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας και Ηγούμενος της Μονής Γουβερνέτου, κ.κ. Ειρηναίος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Ελένη Ζερβουδάκη και Στέλιο Μιχαηλάκη, κατάθεσε στεφάνι στην μνήμη των πεσόντων, δίνοντας το έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

«Εδώ στην Κρήτη και ιδιαίτερα στη Δυτική Κρήτη, ήμασταν αυτοί, που πρώτοι δεχθήκαμε να θυσιαστούμε για ανακόψουμε την πορεία των κατακτητών, αλλά και την πορεία μια εδραιωμένης και επικρατούσας εκείνη την εποχή, αντίληψης ολοκληρωτισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή.