• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: H Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα
08:44 - 07 Ιουν 2021

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: H Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα

Συνεχίζει την ρητορική των προκλήσεων η Τουρκία, καθώς σε νέα του συνέντευξη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Χουριέτ, η «Ελλάδα είναι η χώρα που έχει επεκτατικές βλέψεις».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Χ. Ακάρ προτρέπει να δει κανείς τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής από το 1821 μέχρι σήμερα, προκειμένου να διαπιστώσει κανείς το ποιος πραγματικά έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος όχι.

«Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα. Ξεκίνησαν από το 1821 και έφτασαν στο σημερινό σημείο» λέει συγκεκριμένα και προσθέτει « όποιος αμφιβάλλει να κοιτάξει το χάρτη από το 1821 μέχρι και σήμερα».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο ζήτημα των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ο Ακάρ τονίζει πως το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι S-400, ούτε τα F-35 αλλά η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, τους οποίους και στηρίζουν.