• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πυρά Μητσοτάκη κατά της ΟΛΜΕ
13:20 - 26 Ιουν 2021

Πυρά Μητσοτάκη κατά της ΟΛΜΕ

Στην απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων στα πρότυπα ή πειραματικά σχολεία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που λαμβάνει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό», στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».