• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου σε Λουξεμβούργο και Στρασβούργο
13:23 - 17 Ιουν 2022

Επίσκεψη της Σακελλαροπούλου σε Λουξεμβούργο και Στρασβούργο

Στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο θα μεταβεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο από τις 20 έως τις 21 Ιουνίου 2022, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ερρίκο.

Παράλληλα, θα συναντηθεί με τον τέως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και θα επισκεφθεί το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο από 21 έως 25 Ιουνίου 2022, όπου θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović-Burić, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Tiny Kox, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Robert Spano, τον πρόεδρο του Κογκρέσου Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών Leendert Verdeek και την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatović.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην έναρξη του δικαστικού έτους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα εγκαινιάσει τη νέα πτέρυγα «Ελευθερία της Έκφρασης» της βιβλιοθήκης του, εις μνήμην του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη.

Τέλος, θα επισκεφθεί το πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης Νατζβάιλερ-Στρούτχοφ.