• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Οικονόμου: Ολοφάνερη η πρόθεση Τσίπρα να κατηγορήσει την κυβέρνηση
18:29 - 28 Σεπ 2022

Οικονόμου: Ολοφάνερη η πρόθεση Τσίπρα να κατηγορήσει την κυβέρνηση

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο της ΕΕ, Βιέρα Γιουρόβα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.  

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας έσπευσε να συναντήσει την Επίτροπο της Ε.Ε. κ. Γιούροβα μια μέρα προτού αυτή έλθει στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του η ολοφάνερη πρόθεσή του ήταν να κατηγορήσει την Κυβέρνηση και την Πατρίδα του, παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την κ. Γιουρόβα και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Η συνεργασία μας είναι αγαστή και δημιουργική, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και επίπεδο από όσα ψευδώς -κατά πάγια τακτική του- διασπείρει ο κ. Τσίπρας, του οποίου δύο σημαίνοντες υπουργοί των κυβερνήσεών του -ο ένας αρμόδιος για τον Τύπο και ο άλλος για τη Δικαιοσύνη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς- έχουν παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη σε Ειδικό Δικαστήριο».

«Το πλέον προκλητικό όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για "αποκατάσταση της δημοκρατίας"», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «η φράση αυτή προδίδει ατελή κατανόηση των εννοιών και λεκτική σύγχυση, που ούτως ή άλλως τον χαρακτηρίζουν, και λυσσαλέο αντιπολιτευτικό μένος. Στην Ελλάδα, από το 1974, λειτουργεί μια ισχυρή φιλελεύθερη δημοκρατία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα των οποίων θαυμαστής υπήρξε ο κ. Τσίπρας».