• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τσίπρας: «Όχι» σε φιέστες όταν δεν προχωρούν θέματα της μειονότητας
14:45 - 24 Δεκ 2022

Τσίπρας: «Όχι» σε φιέστες όταν δεν προχωρούν θέματα της μειονότητας

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, κάλεσε ο αντιπρόεδρος της Ομόνοιας, Γιώργος Τζομάκας, να επισκεφθεί επίσημα τη Βόρεια Ήπειρο εκ μέρους του προέδρου.  

Πιο συγκεκριμένα, για την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο, ο ίδιος είπε ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά είτε σχεδόν τίποτα από τη μέρα εκείνη που κάνατε τη σημαντική εκείνη δήλωση στο Βουκουρέστι.

«Το γνωρίζω», απάντησε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, «και ένας από τους λόγους που εγώ δεν αποδέχτηκα την πρόσκληση του φίλου μου Έντι Ράμα ήταν διότι ποτέ δεν θα μπορούσα να δεχτώ να οργανώνω φιέστες, χωρίς να έχουν προχωρήσει τα μειονοτικά θέματα».

«Η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας πρέπει να συνδυαστεί με πολύ σημαντικά βήματα στο θέμα των δικαιωμάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το περιουσιακό βέβαια ζήτημα της ελληνικής μειονότητας διότι ανθρώπινα δικαιώματα και ΕΕ πάνε μαζί, δεν είναι δύο ξεχωριστά πράγματα. Και θα στηρίξουμε τη γειτονική χώρα στην επιλογή της αν βεβαίως και αυτή συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.