Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αποφασίστηκε να παραστεί στο Συμβούλιο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φυσικά να είναι επίσης παρών και να τον υποδέχεται στη χώρα μας.
Πρόκειται, άλλωστε, για πρωτοβουλία που είχαν από κοινού εγκρίνει ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στην τελευταία συνάντησή τους.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία ημέρα μετά το νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στην Άγκυρα.
Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες, συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ.
Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.







