• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Συνάντηση Φάμελλου με πρόεδρο Επιτροπής Ανταγωνισμού για ακρίβεια-τραπεζικό τομέα
17:50 - 21 Ιαν 2025

Συνάντηση Φάμελλου με πρόεδρο Επιτροπής Ανταγωνισμού για ακρίβεια-τραπεζικό τομέα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος είχε συνάντηση την Τρίτη (21/1) με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ προκειμένου να συζητήσουν τις: «σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για τα προβλήματα της ακρίβειας και για τις αθέμιτες πρακτικές και στον τραπεζικό τομέα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλη την τρέχουσα εβδομάδα έχει προγραμματίσει συναντήσεις με φορείς της αγοράς και του τραπεζικού τομέα προκειμένου να ενημερωθεί για το κομμάτι που ενδιαφέρει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την ακρίβεια και την αθέμιτες πρακτικές στην οικονομία.

Ο κ. Φάμελλος στην συνάντηση του με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε χαρακτηριστικά: «Κυρία Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή του αιτήματος μας, για να μας ενημερώσετε για σοβαρά ζητήματα, τα οποία εκτιμούμε ότι υπάρχουν στο πεδίο του ανταγωνισμού. Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουμε πάρει μια πρωτοβουλία αυτή την εβδομάδα, η οποία αφορά σε ένα από τα σημαντικότερα, ίσως και το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, που είναι το θέμα της ακρίβειας, στον βαθμό που επηρεάζεται από αθέμιτες πρακτικές κι από ολιγοπωλιακή συγκέντρωση στη λειτουργία της οικονομίας μας. Το μείζον θέμα που μας ενδιαφέρει και θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, είναι το θέμα των τραπεζών. Χωρίς να υποτιμώ και τα θέματα που έχουμε ξαναθέσει ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στο παρελθόν -και πριν τη δική σας θητεία- και για το ζήτημα στο ρεύμα αλλά και γενικά για τα θέματα της ενέργειας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι: «θέλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορες αποφάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χωρίς να υποτιμούμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο της Επιτροπής. Διότι πολλές φορές από την κυβέρνηση γίνεται μια προσπάθεια να παραπέμψει θέματα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Φάμελλος είχε κάνει ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για τα «καρτέλ» των τραπεζών αναφέροντας: «Η δημιουργία υπερκερδών που για δεύτερη χρονιά ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια αποδεικνύει την κλοπή που γίνεται από τις τράπεζες με τις πλάτες της κυβέρνησης. Είναι χρήματα που λείπουν από τα ελληνικά νοικοκυριά. Χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευθούν για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για προγράμματα στέγης, για την αντιμετώπιση της ερήμωσης της υπαίθρου και για την αντιστροφή του brain drain».

{