Όπως επεσήμανε στην ερώτησή της, με βάση την νέα πολιτική που ακολουθεί ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου απαιτείται από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν πλέον οι ίδιοι τις δαπάνες νοσηλείας και εν συνεχεία να τις διεκδικούν από την ασφαλιστική εταιρεία.
Ακόμα, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι όσοι ασφαλισμένοι δεν διαθέτουν επαρκείς αποταμιεύσεις, θα αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα συμβόλαιά τους. Αυτή η νέα λογική έρχεται να ανατρέψει χρόνιες πρακτικές του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς μέχρι και σήμερα γίνεται απευθείας εξόφληση από τις ίδιες τις εταιρείες των όποιων νοσοκομειακών δαπανών απαιτούνται για τους πελάτες τους και θα αποβεί καταστροφική για τον ασφαλισμένο.
Η κ. Αποστολάκη υπενθύμισε ότι με την από 19.12.2024 επίκαιρη ερώτησή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, είχε αναδείξει τις στρεβλώσεις στην ασφαλιστική αγορά και την άμεση ανάγκη κατάργησης του απαράδεκτου δείκτη του ΙΟΒΕ για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων που οδήγησε χιλιάδες ασφαλισμένους στην απώλεια των συμβολαίων τους και ο οποίος είναι ακόμη σε ισχύ, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνησή ότι δηλώνει ικανοποιημένη με τις απαράδεκτες αυξήσεις της τάξεως των 7 - 8% που οι ασφαλιστικές επιβάλλουν και μέσα στο τρέχον έτος.
Τέλος, κ. Αποστολάκη τόνισε ότι η Κυβέρνηση με την αδράνειά της υποθάλπει την ασύδοτη σε βάρος των καταναλωτών κερδοσκοπία και στον τομέα αυτό, χωρίς να καταφέρνει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και καλεί τον Υπουργό να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη, καταχρηστική και μονομερής επιλογή των ασφαλιστικών εταιρειών για την αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων.








