• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γεράκης (Marc): Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πιάσει «ταβάνι»
14:38 - 19 Μάι 2025

Γεράκης (Marc): Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πιάσει «ταβάνι»

«Η ΝΔ επιστρέφει – Ντέρμπι η 2η θέση, δεν έχει κλειδώσει ακόμη – Η Πλεύση έχει πιάσει ταβάνι». Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως υπογράμμισε τη Δευτέρα (19/5) ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.

«Αυτό που παρατηρούμε τώρα είναι μια σαφής τάση ανόδου της Νέας Δημοκρατίας. Καταγράφεται πλέον σε ποσοστά πάνω από αυτά που είχε, ας πούμε στις ευρωεκλογές, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχε στις βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ επιστρέφει», σημείωσε αρχικά στο Πρώτο.

Αναφορικά με το τι γίνεται με τη 2η θέση, ο κ. Γεράκης είπε πως «στην καταγραφή, όσον αφορά τη δεύτερη θέση, προφανώς προηγείται η κα Κωνσταντοπούλου και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει κλειδώσει αυτή η 2η θέση. Δηλαδή, όπως είπατε και εσείς, πράγματι είδαμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη δεύτερη θέση να εναλλάσσονται τρία κόμματα. Επίσης, θα έλεγα ότι η ραγδαία εκτίναξη της Πλεύσης Ελευθερίας είναι πολύ πρόσφατη για να μπορέσει κανείς να αξιολογήσει την αντοχή της στο χρόνο, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει μια ας πούμε διαχρονικά πιο σταθερή βάση υποστηρικτών (…)».

Για την Πλεύση Ελευθερίας δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει «Εγώ θα έλεγα ότι φαίνεται ότι έχει ακουμπήσει ένα ταβάνι. Και γιατί το λέω αυτό; Είναι η πρώτη φορά-μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τη σημαντική και συνεχή αύξηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου-που φαίνεται ότι έχει πιάσει ένα ταβάνι και έχει μία κάμψη. Δηλαδή, καταγράφεται 0,6 % χαμηλότερα από ότι την προηγούμενη δημοσκόπηση (…)».