• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Τσουκαλάς: Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να αφήνει σκιές ενώ ένας καταδικασμένος τον εκβιάζει;
13:59 - 01 Απρ 2026

Τσουκαλάς: Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να αφήνει σκιές ενώ ένας καταδικασμένος τον εκβιάζει;

«Η κυβέρνηση έχει προθεσμία δύο ημερών για να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό της Βουλής», δήλωσε σήμερα (1/4) στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναβολή της προ ημερησίας συζήτησης για το κράτος δικαίου, η οποία μετατέθηκε για μετά το Πάσχα.

Ο κ. Τσουκαλάς υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης, ή εντός 25 ημερών εάν έχει διεξαχθεί προηγούμενη προ ημερησίας.

«Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει άλλη προ ημερησίας, οπότε ισχύει ο μήνας. Η κυβέρνηση έχει δύο ημέρες για να τηρήσει τον Κανονισμό», τόνισε.

Παράλληλα, έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τη μη διεξαγωγή της συζήτησης την ερχόμενη Παρασκευή (3/4):

«Έχει κάποια υποχρέωση ο κ. Μητσοτάκης; Φοβάται κάτι; Είναι δυνατόν να αφήνει σκιές ενώ ένας καταδικασμένος τον εκβιάζει; Γιατί ζητά χρόνο; Διαπραγματεύεται με κάποιον;».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε επίσης το θέμα της αγοράς του λογισμικού Predator από τον κ. Ντίλιαν, επισημαίνοντας ότι παρά τις ερωτήσεις του προς την κυβέρνηση για πάνω από μία εβδομάδα, δεν έχει λάβει σαφή απάντηση:

«Δεν υιοθετώ τις δηλώσεις του κ. Ντίλιαν, αλλά όταν κανείς δεν τις διαψεύδει, βγαίνουν συμπεράσματα», σημείωσε.

Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε τέλος ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής έχει θεσμική ευθύνη να τηρείται ο Κανονισμός», ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ζέτας Ράπτη, η οποία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν σέβεται την πνευματικότητα της περιόδου του Πάσχα, σχολίασε με αιχμηρότητα: «Αθεόφοβοι επικαλούνται το Άγιο Πάσχα για να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής».