Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις όταν διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών στις εκλογές του 2023, λίγους μόλις μήνες μετά το τραγικό Δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο ίδιος ήταν επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών. Παρ’ όλα αυτά, κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση στην εκλογική περιφέρεια των Σερρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου εξέταζε το ενδεχόμενο να του ζητήσει την παράδοση της έδρας, με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή του σε παράνομες επιδοτήσεις μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία φέρεται να διερευνά την υπόθεση για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι για απλό πλημμέλημα.
Η δήλωση του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:
«Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των αρμοδίων αρχών μαζί με τους συναδέλφους μου βουλευτές, με τους οποίους φερόμαστε ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είμαι αθώος και θα αποδείξω την αθωότητά μου όπου κληθώ.
Θα συνεχίσω να τιμώ την εντολή των συμπολιτών μου, ως οφείλω, μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής.
Επειδή όμως, η πολιτική για εμένα δεν είναι αυτοσκοπός, δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές».
{https://exchange.glomex.com/video/v-dhkapeoynb41?integrationId=eexbs1jkg0kofln}






