• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δένδιας: Η Ελλάδα δε θα πάψει να διεκδικεί την καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων
11:33 - 06 Απρ 2026

Δένδιας: Η Ελλάδα δε θα πάψει να διεκδικεί την καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων

Μέσω διαδικτυακής του ανάρτησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε σήμερα (6/4) στην επέτειο μνήμης από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «το έπος της Εθνικής Αντίστασης και της Μέσης Ανατολής» παραμένει η «πυξίδα» για τη χώρα μας.       

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανάρτηση του κ. Δένδια:

«85 χρόνια από τη ναζιστική εισβολή στην Ελλάδα. Την ακολούθησε η «μακρά νύχτα» της Κατοχής, με βαρύ τίμημα για τη χώρα, σε ανθρώπινες ζωές και υποδομές. Η Ελλάδα δεν επέλεξε τη στάση του «επιτήδειου ουδέτερου». Δεν έπαψε να αγωνίζεται, γράφοντας το έπος της Εθνικής Αντίστασης και της Μέσης Ανατολής. Η στάση αυτή παραμένει και σήμερα η πυξίδα μας».

Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ίδια ανάρτηση: «Η Ελλάς δε θα παύσει να διεκδικεί την καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων ως ελάχιστη επανόρθωση για τα δεινά που υπέστη η πατρίδα μας κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».