• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ανδρουλάκης: Έτσι θα κυβερνήσουμε - Οι επτά δεσμεύσεις «για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας μας»
21:34 - 12 Σεπ 2026

Ανδρουλάκης: Έτσι θα κυβερνήσουμε - Οι επτά δεσμεύσεις «για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας μας»

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 90ης ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου (12/9) ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεδίπλωσε ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, στέλνοντας προσκλητήριο πολιτικής αλλαγής στον ελληνικό λαό.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Εμείς μπορούμε όχι μόνο γιατί έχουμε σχέδιο, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουμε εξαρτήσεις και μπορούμε να κάνουμε το έργο μας πράξη.

Αυτό είναι το μήνυμά για κάθε Έλληνα πολίτη. Έχουμε αξιοπιστία και βαθιά δημοκρατική αντίληψη. Η πολιτική αυτονομία είναι προϋπόθεση της πραγματικής νέας αλλαγής», σημείωσε στην κορύφωση της ομιλίας του και πρόσθεσε:

«Κάνουμε την εμπιστοσύνη πράξη, νικάμε την απογοήτευση γιατί δεν έχουμε καμία εξάρτηση. Έχουμε διαλέξει πλευρά, αυτή του εργαζόμενου, του φοιτητή, του συνταξιούχου, της μάνας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η δύναμή μας. Σε αυτούς λογοδοτούμε και σε κανέναν άλλον».

Στην ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ξεχώρισε η εξαγγελία για σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και αυτή για πιλοτική εφαρμογή της 4ήμερης εργασίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε επίσης το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για το νέο ΑΣΕΠ, αλλά και μία σειρά από παρεμβάσεις για το ιδιωτικό χρέος. Ξεδίπλωσε συγκεκριμένα ένα σχέδιο επτά σημείων για τους πρώτους έξι μήνες κυβερνητικής θητείας:

Οι επτά δεσμεύσεις «για τους πρώτους έξι μήνες της θητείας μας», που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ θα βελτιώσουν ουσιαστικά τη ζωή του πολίτη είναι οι ακόλουθες:

  • Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η επιβολή αυστηρών κανόνων στην αγορά.
  • Ένα σύγχρονο παραγωγικό πρότυπο που δημιουργεί επενδύσεις, θέσεις εργασίας και πραγματική προστιθέμενη αξία.
  • Καλύτεροι μισθοί, ισχυρά εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συντάξεις.
  • Δίκαιη λύση για το ιδιωτικό χρέος.
  • Προσιτή στέγη, στήριξη της οικογένειας και μια ολοκληρωμένη απάντηση στο δημογραφικό.
  • Αναγέννηση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας.
  • Κράτος αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dldj18al6k95?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

{https://exchange.glomex.com/video/v-dldijknbsxh5?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

{https://exchange.glomex.com/video/v-dldjcmgr0p7l?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Κριτική στη ΝΔ και τη στρατηγική του φόβου

Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης αποδόμησε τις κυβερνητικές πολιτικές και υποστήριξε πως η ΝΔ δεν έχει σχέδιο και όραμα για τη χώρα, για αυτό και πλέον «επιστρατεύει και τον φόβο»: «Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι αν φύγουν από το Μαξίμου, θα γίνει «ντου από τους απέναντι». Από το «Μητσοτάκης ή χάος», έφτασαν στην απόλυτη φαιδρότητα: «Μητσοτάκης ή Ερντογάν. Δηλαδή παρουσιάζουν τη δημοκρατική εναλλαγή ως εθνική απειλή».

Και ακολούθως απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό λέγοντας: «Σας καλώ, λοιπόν, να αναλογιστείτε: Αξίζουμε άλλη μία τετραετία χαμένων ευκαιριών; Μια τρίτη θητεία της Νέας Δημοκρατίας με περισσότερη διαφθορά, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, ατιμωρησία;»

{https://exchange.glomex.com/video/v-dldih52g7op5?integrationId=eexbs1jkg0kofln}

Τελευταία τροποποίηση στις 12/09/2026 - 22:18