«Δεν γνωρίζω για καμία ομάδα λόμπι βουλευτών στην ελληνική Βουλή για την προώθηση των ισραηλινών θέσεων. Παρακαλώ, αν γίνει τέτοια ομάδα, να με γράψετε πρώτο. Θα ήθελα πολύ να εγγραφώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων Αθήνας – Τελ Αβίβ.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Καζαμίας κάλεσε τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή του σε αυτό που περιέγραψε ως «μυστική συνάντηση ισραηλινού λόμπι που εξυπηρετεί και προωθεί τα ισραηλινά συμφέροντα».
«Η συνάντηση δεν ήταν μυστική» – Η υπεράσπιση της στρατηγικής σχέσης με το Ισραήλ
Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας απέρριψε τον χαρακτηρισμό της συνάντησης ως μυστικής και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και συναντήσεις που συνδέονται με τις πολιτικές του θέσεις.
«Το πού θα πάω ως βουλευτής δεν θα μου το καθορίσετε εσείς. Θα πάω όπου θέλω εγώ. Δεν είστε παιδονόμος ούτε αστυφύλακας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Καζαμία.
Στη συνέχεια, συνέδεσε τη συμμετοχή του στη συνάντηση της Αθηναϊκής Λέσχης με τη σταθερή υποστήριξή του στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ.
«Αν χρειάστηκε να πάω στην Αθηναϊκή Λέσχη για να καταλάβετε ότι στηρίζω απολύτως τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, είστε άσχημα πληροφορημένος», ανέφερε.
Ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι η συνάντηση ήταν δημόσια και συμμετείχαν σε αυτήν πρόσωπα που υποστηρίζουν την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών.
«Η συνάντηση δεν ήταν καθόλου μυστική, ήταν φανερή και έγινε από ανθρώπους που πιστεύουμε στη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, και ένας από αυτούς είμαι και εγώ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι θεωρεί τη συγκεκριμένη συνεργασία συνδεδεμένη με την προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.
«Όσοι υποστηρίζετε τους Παλαιστινίους πλήττετε τα εθνικά συμφέροντα»
Ο υπουργός Υγείας προχώρησε σε ευθεία αντιπαράθεση με όσους υποστηρίζουν την παλαιστινιακή πλευρά, υποστηρίζοντας ότι η στάση τους πλήττει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.
«Είμαι απολύτως υπέρ της σχέσης Ελλάδας – Ισραήλ. Πιστεύω ακράδαντα ότι όσοι υποστηρίζετε τους Παλαιστινίους πλήττετε τα εθνικά συμφέροντα», ανέφερε.
Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αποδώσει χαρακτηρισμούς όπως εκείνοι που, σύμφωνα με τον ίδιο, χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι θεωρεί πως η συνεργασία με το Ισραήλ εξυπηρετεί την Ελλάδα.
«Εγώ δεν θα πω ότι είστε προδότες, όπως μας κατηγορείτε εσείς. Αλλά είναι απολύτως προφανές ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας εξυπηρετούνται σήμερα από το Ισραήλ», υποστήριξε.
Ως επιχείρημα υπέρ της θέσης του επικαλέστηκε την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, την οποία συνέδεσε με τη στάση της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στις ελληνικές θέσεις. Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, τη συγκεκριμένη στάση με εκείνη της Παλαιστινιακής Αρχής, την οποία κατηγόρησε ότι υποστηρίζει την Τουρκία.
«Το κράτος που χθες ο πρωθυπουργός του έβγαλε ανακοίνωση για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή υποστηρίζει την Τουρκία. Άρα, μην μου κάνετε εμένα μαθήματα πατριωτισμού στη Βουλή», ανέφερε.
Στο πλαίσιο της ίδιας αντιπαράθεσης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην ιστορική σύνδεση του εβραϊκού λαού με την Ιερουσαλήμ, υποστηρίζοντας ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον εβραϊκό λαό πολύ πριν από την παρουσία των Αράβων στη γη Χαναάν.
Πυρά κατά της αντιπολίτευσης για την πρόσβαση ανηλίκων στα social media
Πέρα από την αντιπαράθεση για το Ισραήλ, ο υπουργός Υγείας άσκησε έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους απέναντι στο νομοσχέδιο που προβλέπει ρυθμίσεις για την πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Χαρακτήρισε «αίσχος» τη στάση της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι τα διαθέσιμα στοιχεία καταδεικνύουν την έκταση του προβλήματος της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους.
Επικαλούμενος πανελλαδική έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανέφερε ότι το 41% των μαθητών του δημοτικού και το 51% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ηλικία 10 έως 12 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ένας στους τέσσερις χρήστες δηλώνει ότι αντιλαμβάνεται πως κάνει υπερβολική χρήση και χρειάζεται επιστημονική βοήθεια.
Επιπλέον, επικαλέστηκε ευρωπαϊκή έρευνα σε δείγμα 7.000 Ελλήνων μαθητών ηλικίας 16 ετών, σύμφωνα με την οποία το 40,5% περνά τουλάχιστον τέσσερις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, ενώ τα Σαββατοκύριακα το ποσοστό ανέρχεται στο 65%. Όπως πρόσθεσε, σχεδόν ένας στους δύο εμφανίζει ενδείξεις προβληματικής χρήσης.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το ζήτημα μείζον θέμα δημόσιας υγείας και επέκρινε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος γιατί αντιτίθεται στη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ επιδιώκει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Υποστήριξε ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι εκείνες που έχουν τα περισσότερα να χάσουν από την εφαρμογή των περιορισμών, καθώς ενδέχεται να χάσουν ανήλικους χρήστες, αλλά και να βρεθούν αντιμέτωπες με νομικές ευθύνες για τις επιπτώσεις που, όπως είπε, προκαλεί η λειτουργία τους στην ψυχική υγεία των παιδιών.
«Η ΝΔ εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παιδιών και των οικογενειών»
Ο υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι, για κομματικούς λόγους, δεν στηρίζουν μια ρύθμιση που, κατά την εκτίμησή του, έχει ευρεία κοινωνική αναγκαιότητα.
«Αφήνετε μόνοι σας τη ΝΔ να είναι το μοναδικό κόμμα που σήμερα στη Βουλή εκπροσωπεί τα συμφέροντα των παιδιών και των οικογενειών και όλα τα άλλα κόμματα συλλήβδην πάτε με τις πλατφόρμες», δήλωσε.
Πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα έπρεπε να συγκεντρώσει την υποστήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να σταλεί, όπως είπε, σαφές μήνυμα προς τις ψηφιακές πλατφόρμες ότι θα είναι πλέον υπεύθυνες για τη ζημιά που προκαλούν στα παιδιά.
Κλείνοντας, επανέλαβε ότι, κατά τη δική του άποψη, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής οικογένειας και των γονέων, ενώ κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι, με διάφορα προσχήματα, συντάσσονται με τις πλατφόρμες.



