• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Η Apple υποδιπλασιάζει τις παραδόσεις iPhoneX που είχε προγραμματίσει
08:00 - 25 Οκτ 2017

Η Apple υποδιπλασιάζει τις παραδόσεις iPhoneX που είχε προγραμματίσει

Ο αρχικός στόχος της Apple ήταν περίπου 40 εκατομμύρια παραδόσεις iPhone, ωστόσο φαίνεται ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μειώνει τις παραδόσεις στις 20 εκατομμύρια μονάδες φέτος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei.

Ο υποδιπλασιασμός αυτός οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η Apple αντιμετωπίζει αρκετά τεχνικά προβλήματα στην κατασκευή των κινητών. Συγκεκριμένα τα περισσότερα τεχνικά προβλήματα εμφανίζονται στα εξαρτήματα του κινητού τηλεφώνου που υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία για την αναγνώριση προσώπου.

Με βάση το δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας, η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλους κατασκευαστές για την επιπρόσθετη παραγωγή άλλων εξαρτημάτων.

Είναι προφανές πως αυτό επηρεάζει όλες τις διαθέσιμες μονάδες του νέου iPhone. Με άλλα λόγια θα επηρεαστούν τόσο οι διαθέσιμες μονάδες που πωλούνται στο διαδίκτυο, εκείνες που πωλούνται σε καταστήματα Apple και εκείνες που πωλούνται από τρίτους προμηθευτές, σε 57 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού, Tim Cook ωστόσο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός, ενώ χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «θα δούμε τι θα γίνει».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά δεν ενστερνίζεται τους καθησυχασμούς του CEO της Apple με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 1%.