• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:53 - 21 Νοε 2008

Περιθώριο ως 29/12 για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Δες περισσότερα άρθρα του Reporter.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google

Παράταση μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος της περιορισμένης ανταπόκρισης των μεγαλοοφειλετών και των ισχνών εισπράξεων που αποφέρει μέχρι στιγμής η ρύθμιση για τα ταμεία του Δημοσίου, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του «R» στις αρχές της εβδομάδας.

Oπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι στιγμής 92.000 οφειλέτες επί συνόλου 650.000 έχουν προσέλθει στις Εφορίες προκειμένου να συμμετάσχουν στις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης.

Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στα έσοδα αφού οι εισπράξεις φτάνουν τα 110 εκατ. ευρώ (310 εκατ. ευρώέχουν μέχρι στιγμής βεβαιωθεί) επί συνόλου 1,5 δισ. ευρώ) που επιδιώκει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι οι μεγαλοοφειλέτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση έχουν ακόμη ένα μήνα περιθώριο βάσει της παράτασης που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών (29 Δεκεμβρίου) προκαταβάλλοντας το 15% της οφειλής και την 1η δόση της ρύθμισης.

Μάριος Χριστοδούλου