To Υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει ότι:
Πρώτο: από τις αρχές του 2004, η διεθνής τιμή της βενζίνης (PLATTS FOB MED) έχει συνολικά αυξηθεί κατά 74,04%.
Δεύτερο: από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 24,08%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του brent αυξήθηκε κατά 84,77%.
Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η πανελλαδική μέτρηση τιμών δείχνει ότι, η μέση τιμή του διαμορφώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2007 στα 0,54 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην περιοχή της Αττικής μετρήθηκε στα 0,538 ευρώ ανά λίτρο.
Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή αφορά την προμήθεια μικρών ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης ενώ για ποσότητες άνω των 1000 λίτρων η τιμή είναι χαμηλότερη τουλάχιστον κατά 3 - 4 λεπτά.
Τέλος στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 21,6% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου.
Δείτε τα πιο φθηνά πρατήρια υγρών καυσίμων εδώ.
"Τσίμπησε" η τιμή της βενζίνης την περασμένη εβδομάδα. Η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, διαμορφώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2007 στα 0,907 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας, δηλαδή, αύξηση κατά 1,57% από τα 0,893 ευρώ ανά λίτρο στις 2 Φεβρουαρίου 2007.



