• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πιέσεις για αλλαγή ορίου ομαδικών απολύσεων από τους δανειστές
21:33 - 15 Νοε 2016

Πιέσεις για αλλαγή ορίου ομαδικών απολύσεων από τους δανειστές

Ολοκληρώθηκε, αργά το απόγευμα της Τρίτης η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Η ηγεσία του υπουργείου παρουσίασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά και, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, με στόχο να αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εκφράστηκε ισχυρή αντίθεση του υπουργείου Εργασίας σε οποιαδήποτε αλλαγή του ορίου των ομαδικών απολύσεων και το υπουργείο υποστήριξε τεκμηριωμένα ότι το ελληνικό δίκαιο είναι πλήρως συμβατό με το ενωσιακό σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις. Αύριο, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/11/2016 - 21:53