• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πιτσιλής για φοροδιαφυγή: Σαρωτικοί έλεγχοι στα social media-Τα ψηφιακά εργαλεία
12:30 - 25 Ιαν 2024

Πιτσιλής για φοροδιαφυγή: Σαρωτικοί έλεγχοι στα social media-Τα ψηφιακά εργαλεία

«Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε ειδικά ψηφιακά εργαλεία», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή την υπόθεση με το γάμο που αποκαλύφθηκε πως είχε στηθεί... πάρτι φοροδιαφυγής.

Σχολιάζοντας το γεγονός σε δηλώσεις του την Πέμπτη ο κ. Πιστιλής είπε πως υπάρχει ειδική ομάδα η οποία σκανάρει τα social media και όταν εντοπίζει "ύποπτα" φαινόμενα, προχωρά σε επαλήθευση και έλεγχο.

«Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα social media με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές» σημείωσε.

Οι ελεγκτές της ειδικής μονάδας που ασχολείται με τη φοροδιαφυγή στα social media καταγράφουν τα πάντα. Από αναρτήσεις σε Instagram, facebook και tik tok μέχρι και τα σχόλια.

Οι ελεγκτές με τη συνδρομή ενός ειδικού λογισμικου πραγματοποιεί ελέγχους και διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις, τζίρους, τιμολόγια, myDATA. Στην περίπτωση του γάμου, με εναν αλγόριθμο, οι ελεγκτές άρχισαν να εντοπίζουν έναν έναν τους συντελεστές του γάμου και της δεξίωσης, που ακολούθησε.

Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2024 - 12:51