ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών Κύριο

12:52 - 07 Μαρ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Οριακές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (7/3) οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να μετρά απώλειες για ακόμα μία συνεδρίαση, οι οποίες ωστόσο με το πέρασμα της ώρας συρρικνώνονται.

Έτσι παρά το γεγονός ότι o Γενικός Δείκτης ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες ακόμα και κοντά στο 1,5%, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -0,23% και στις 1079,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 59,34 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE σημειώνει πτώση της τάξεως του -0,17% στις 2642.33 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης διολισθαίνει ακόμα περισσότερο κατά -0,61% στις 852.15 μονάδες, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά ακόμα και το -3%.

Η Λεωφόρος Αθηνών, έκλεισε χθες την τρίτη σερί αρνητική της συνεδρίαση, που ήταν η χειρότερη του τελευταίου 8μήνου, με τις απώλειες στις τράπεζες να φτάνουν κοντά στο 5%.

Μετά από 11 σερί θετικές εβδομάδες, και σωρευτικά κέρδη κοντά στο 20%, ήταν αναμενόμενο πως το επενδυτικό κοινό θα προχωρούσε κάποια στιγμή σε κατοχύρωση κερδών.

Παράλληλα στο κλίμα πίεσης που επικρατεί συμβάλει και η πιθανή παράταση του χρόνου των εκλογών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική αστάθεια της χώρας, αλλά και την καθυστέρηση στο να προχωρήσουν μία σειρά από νομοσχέδια, αποφάσεις, συμφωνίες.

Η εικόνα για τον πληθωρισμό σε ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο παραμένει επίσης απαισιόδοξη, τροφοδοτώντας έτσι την απόφαση των Κεντρικών Τραπεζών για ισχυρές αυξήσεις στα επιτόκια. 

Στη μερική αλλαγή του επενδυτικού κλίματος βοήθησαν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ακριβές μέγεθος της ανάπτυξης για το 2022, που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγη ώρα, με την ετήσια ανάπτυξη να ανέρχεται στο 5,9% επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.

Παράλληλα συνεχίζονται τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για τις εισηγμένες εταιρείες με την Epsilon Net να ανακοινώνει σήμερα αύξηση καθαρών κερδών της τάξεως του 70% το 2022, για αυτό και είναι από τις ελάχιστες μετοχές που βρίσκονται στο «πράσινο» στο ταμπλό.

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Στάση αναμονής επικράτησε στο χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στη διήμερη κατάθεση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο. 

Για τον ίδιο λόγο, οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας ακολούθησαν διαφορετικές τάσεις στη συνεδρίαση της Τρίτης (7/3), καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed σχετικά με την απόφασή της για αύξηση των επιτοκίων.

Tέλος επί του παρόντος, οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης καταγράφουν ήπιες διακυμάνσεις υπό το αντίστοιχο κλίμα με την Wall Street και τις ασιατικές αγορές.
 
Το ταμπλό στο Χ.Α
 
Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 07 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.