ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brent: Πόσο πιθανό είναι να ξεπεράσει τα $100 το βάρελι

13:49 - 17 Φεβ 2023 | Εμπορεύματα
Brent: Πόσο πιθανό είναι να ξεπεράσει τα $100 το βάρελι
Σχεδόν απίθανο είναι για την JP Morgan η τιμή του brent να υπερβεί φέτος τα 100 δολάρια το βαρέλι, εκτός ένα υπάρξουν σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις με τον OPEC+ να ενισχύει ενδεχομένως την προσφορά και τις ρωσικές ροές να ανακάμπτουν μέχρι τα μέσα του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα παραπάνω ανέφεραν οι αναλυτές της JP Morgan σε σχετική ενημέρωσή των επενδυτών.

Όπως σημείωσαν οι αναλυτές, ο OPEC+ είναι απίθανο να υπερασπιστεί το κατώτατο όριο των 80 δολαρίων και έτσι δεν θα χρειαστεί να μειώσει τις ποσοστώσεις παραγωγής φέτος. Η JP Morgan, σύμφωνα με το Reuters συμπλήρωσε ότι η ομάδα θα μπορούσε να ενισχύσει κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) την προσφορά.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman δήλωσε την Πέμπτη ότι η τρέχουσα συμφωνία του OPEC+ για τη μείωση των στόχων παραγωγής κατά 2 εκατ. bpd θα κλειδώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Ισορροπία προσφοράς- ζήτησης

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, η ισορροπία ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση ενδέχεται να συμπιεστεί περαιτέρω, αφού η ρωσική παραγωγή αναμένεται να σημειώσει πλήρη ανάκαμψη έως τον Ιούνιο.

Η JP Morgan διατήρησε επίσης την εκτίμησή της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου στην Κίνα, του κορυφαίου εισαγωγέα, κατά 770.000 bpd.

Η Κίνα αναμένεται να εισάγει ποσότητα ρεκόρ αργού το 2023 λόγω της αυξημένης ζήτησης για καύσιμα, κυρίως καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν περισσότερο μετά την κατάργηση των περιορισμών του COVID-19, ανέφεραν οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.