ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχωρεί το πετρέλαιο εν αναμονή Fed-Πτώση και στο Φυσικό Αέριο

15:11 - 20 Μαρ 2024 | Εμπορεύματα
Υποχωρεί το πετρέλαιο εν αναμονή Fed-Πτώση και στο Φυσικό Αέριο
Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν την Τετάρτη (20/3), μετά τα υψηλά πολλών μηνών που κατέκτησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση της πολιτικής επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ , η οποία αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Μάιο υποχωρούν κατά 0,84% στα 86,65 δολάρια το βαρέλι. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate του Μαΐου, διαμορφώνονται στα 81.90 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 1,00%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση της Fed, για ενδείξεις σχετικά με την πορεία των επιτοκίων για το υπόλοιπο του έτους. Η Fed δεν προβλέπεται να μειώσει το κόστος δανεισμού, όμως οι νέες οικονομικές προβλέψεις θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων ή μια μεταγενέστερη έναρξη της χαλάρωσης από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Το δολάριο έχει σημειώσει άνοδο εν όψει της απόφασης της Fed, κάτι που μπορεί να φέρει μείωση στη ζήτηση πετρελαίου σε χώρες που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

«Η κατοχύρωση κερδών θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για την καθοδική κίνηση σήμερα», δήλωσε η ανεξάρτητη αναλύτρια Tina Teng, προσθέτοντας ότι το πρόσφατο ράλι των τιμών έχει υποστηριχθεί από τη βελτίωση των προοπτικών της ζήτησης και τις ενδείξεις μείωσης της προσφοράς.

Το Brent έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 31 Οκτωβρίου, στην προηγούμενη συνεδρίαση, στα 87,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI σημείωσε το υψηλότερο επίπεδό του από τις 27 Οκτωβρίου, στα 83,47 δολάρια.

Οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια συνέβαλαν στην άνοδο των τιμών του αργού, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο στα ισοζύγια εφοδιασμού αργού και καυσίμων.

«Εάν αυτές οι διαταραχές παραταθούν, θα μπορούσαν τελικά να αναγκάσουν τους Ρώσους παραγωγούς να μειώσουν την προσφορά, εάν δεν είναι σε θέση να εξάγουν όλο αυτό το αργό πετρέλαιο», δήλωσε ο αναλυτής της ING Warren Patterson.

Την Τετάρτη, αναμένονται, επίσης, τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αποσταγμάτων αυξήθηκαν.

Πτώση και στο φυσικό αέριο

Απώλειες σημειώνουν και τα Ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Φυσικό Αέριο, υποχωρώντας κατά 2,17% στα 28,24 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,13% στα 2.156,65 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,37% στα 25,04 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,77% στα 4,044 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,21% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1.0840 δολάριο ανά ευρώ. Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,21% στο 1.2691 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί οριακά, κατά 0,01% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0.8541 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.