ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η UniCredit αυξάνει τα μπόνους κατά 16% μετά τη χρονιά-ρεκόρ

15:24 - 14 Φεβ 2024 | Επιχειρήσεις
Η UniCredit αυξάνει τα μπόνους κατά 16% μετά τη χρονιά-ρεκόρ
Η UniCredit είναι έτοιμη να αυξήσει το συνολικό ποσό των μπόνους της για το 2023 κατά περίπου 16%, καθώς η ιταλική τράπεζα κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις και αύξησε τα κέρδη για τους μετόχους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το μέσο κέρδος ανά άτομο θα είναι υψηλότερο δεδομένης της περσινής μείωσης των θέσεων εργασίας, με αυξήσεις μεταξύ 9% και 27% ανάλογα με τις χώρες, τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και τις σχετικές επιδόσεις, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι μπορούν να αναμένουν μεγαλύτερα κέρδη από όσους αναλαμβάνουν ρίσκο και από τα ανώτατα στελέχη ως μέρος της δέσμευσης της τράπεζας να επιβραβεύει το προσωπικό της πρώτης γραμμής, δήλωσαν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας προσωπικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Orcel επιδιώκει να επιβραβεύσει τους υπαλλήλους μετά από ένα χρόνο κατά τον οποίο οι μετοχές της ιταλικής τράπεζας σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος κατέχει τον ρόλο του εδώ και τρία χρόνια, έχει μειώσει τη γραφειοκρατία, έχει κλείσει αδύναμους επιχειρηματικούς κλάδους και έχει μεταφέρει πόρους σε πιο κερδοφόρους τομείς. Η τράπεζα ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει το μέρισμα στους μετόχους από τα κέρδη του 2023 σε 8,6 δισ. ευρώ (9,3 δισ. δολάρια), ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά τον πήχη για τις πληρωμές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η «δεξαμενή» μεταβλητών αποδοχών της τράπεζας με έδρα το Μιλάνο καλύπτει λιγότερα από 900 ανώτατα στελέχη, καθώς και υπαλλήλους που εργάζονται σε υποκαταστήματα και γραφεία. Πέρυσι, οι συνολικές αποδοχές των μη εκτελεστικών υπαλλήλων αυξήθηκαν μεταξύ 7% και 13%, περίπου διπλάσιες από εκείνες των υπευθύνων ανάληψης κινδύνων.

Η τράπεζα δεν αποκαλύπτει το μέγεθος της συνολικής «δεξαμενής» μπόνους, αν και δημοσιεύει τα μπόνους για τα ανώτατα στελέχη και τους υπεύθυνους ανάληψης κινδύνου, όπως οι traders και οι υπεύθυνοι για τις συναλλαγές.

Επενδυτικές τράπεζες, από την Deutsche Bank και την UBS έως τη Societe Generale, σχεδιάζουν να μειώσουν το συνολικό ποσό των μεταβλητών αποδοχών που θα καταβάλουν για το 2023 μετά από ένα δύσκολο έτος για τις μονάδες τίτλων τους, ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.