ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Νέα εθελουσία για ανανέωση προσωπικού- Αποζημιώσεις έως €180.000 Κύριο

20:39 - 09 Φεβ 2024 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Νέα εθελουσία για ανανέωση προσωπικού- Αποζημιώσεις έως €180.000
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θέτει σε εφαρμογή η Eurobank, με πηγές της τράπεζας να διευκρινίζουν πως στόχος δεν είναι αυτή τη φορά η μείωση του κόστους αλλά η ανανέωση του προσωπικού.

Έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον η τράπεζα έχει σαν μεγάλο στόχο την ανανέωση του προσωπικού με νέους εργαζόμενους οι όποιοι θα διαθέτουν δεξιότητες απαραίτητες για τον κλάδο που εξελίσσεται παγκοσμίως.

Το νέο πρόγραμμα της Εurobank, δίνει σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις εθελούσιας εξόδου και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο σε ότι αφορά την αποζημίωση, με το μέγιστο ποσό ενδεχομένως να φθάσει τις 180.000 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο του προηγούμενου προγράμματος εθελούσιας της Eurobank, πριν από δύο χρόνια ήταν 140.000 ευρώ. 

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου οι εργαζόμενοι μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ το ποσό της αποζημίωσης ή να επιλέξουν την μακροχρόνια άδεια για 2, 5 ή για πρώτη φορά για 7 χρόνια λαμβάνοντας ένα μέρος της αποζημίωσης εφάπαξ και το υπόλοιπο κάθε μήνα ενώ έχει το δικαίωμα να εργασθεί όπου αλλού θέλει.

Ειδικές πρόνοιες θα υπάρχουν για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στον προθάλαμο της σύνταξης καθώς διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε εξαγορά ενσήμων.

Επίσης στα προγράμματα μακροχρόνια άδειας (sabbatical) οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχα των άλλων τραπεζών η ΣΣΕ δεν αποτέλεσε βάση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν για παράδειγμα το  20% -30% του μισθού τους).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.