ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βλέπει «κλείσιμο» του deal Μαρινάκη-Forthnet η αγορά των telecoms

08:56 - 26 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Βλέπει «κλείσιμο» του deal Μαρινάκη-Forthnet η αγορά των telecoms
Υψηλή πιθανότητα ολοκλήρωσης του deal εξαγοράς της Forthnet από την Αlter Ego του Ευαγ. Μαρινάκη δίνουν κορυφαίοι παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Κύριος λόγος που προτάσσουν οι εν λόγω παράγοντες είναι η σπουδή των τραπεζών να «απαλλαγούν» από μια εταιρία που αποτελεί «βαρίδι» για τους ισολογισμούς τους.

Σημειώνεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα οι τράπεζες έχουν αναθέσει στη Νomura και στην Grand Thorton να συντάξουν έκθεση αξιολόγησης για την πρόταση της Αlter Ego ενώ σε νομικό επίπεδο γίνετια ήδη επεξεργασία για τη σύνταξη συμβάσεων με την Αlter Ego.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η Αlter Ego προτείνει ως αντίτιμο ποσό των 45 εκατ. ευρώ με παράλληλα διαγραφή δανείων. Εκεί άλλωστε είναι και το κλειδί που «ξεκλειδώνει» το deal.

Υπενθυμίζεται από τα τέλη 2017 έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια πώλησης της εταιρίας που έχει παρουσία σε σταθερή τηλεφωνία αλλά και στη συνδρομητική τηλεόραση. Ξένα fund  αλλά και η Vodafone-Wind είχαν αρχικά χωρίς αποτέλεσμα ενδιαφερθεί όπως έγινε στη συνέχεια με το ANTENNA GROUP.

Όπως αναμένεται εφόσον η κίνηση αυτή ολοκληρωθεί δημιουργείται ένας νέος ολοκληρωμένος πόλος τηλεπικοινωνιών και περιεχομένου στην αγορά. Σημειώνεται ότι η Αlter Ego έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση (με το ΟΝΕ) και εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία θα αποκτήσει και τη ΝΟVA.

Πάντως σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η είσοδος στον κλάδο των telecoms ενός νέου παίκτη δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις αλλά και η διασφάλιση μεριδίου σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά σε μια οικονομία που προέρχεται από μια βαθιά ύφεση. Σημειώνεται ότι στο μέτωπο των ultra fast δικτύων, των τηλεπικοινωνιών αλλά και της ψυχαγωγίας οι ανάγκες επενδύσεων είναι συνεχείς και μεγάλες.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 26 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.