ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βακάκης (Jumbo): Δεν έγινα Άγιος Βασίλης από… Σκρουτζ Μακ Ντακ

08:35 - 28 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Βακάκης (Jumbo): Δεν έγινα Άγιος Βασίλης από… Σκρουτζ Μακ Ντακ
Στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της αλυσίδας «Jumbo», Απόστολος Βακάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη online γενική συνέλευση, που έγινε μέσω της νέας πλατφόρμας του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αρχικά, ο κ. Βακάκης στάθηκε στην πορεία των φυσικών καταστημάτων και στην εξέλιξη του e-shop μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, εστίασε στα αποθέματα, ανέλυσε το επενδυτικό πλάνο και ανέπτυξε την κίνηση-έκπληξη για τη διανομή προμερίσματος. «Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εκνευριστικά ενθαρρυντικά και οι προβλέψεις για μειωμένη ζήτηση διαψεύστηκαν κατηγορηματικά», σημείωσε σχολιάζοντας την εμπορική κίνηση μετά το lockdown.

Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο παρουσίασε εκρηκτική αύξηση πωλήσεων στην καραντίνα (ανάπτυξη 120% με κλειστά καταστήματα), έχει καταφέρει να συγκρατήσει ένα ανοδικό ρυθμό, τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι η διοίκηση του Ομίλου Jumbo ενημέρωσε χθες τους μετόχους ότι μετά το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων, λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου του Πάσχα και κατόπιν, το 2020 πρέπει να θεωρείται μια «χαμένη χρονιά» καθότι το ποσοστό τζίρου που χάθηκε είναι αδύνατον να αναπληρωθεί στο σύνολο τους επόμενους μήνες. Αυτό αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ομίλου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Τέλος, σχετικά με το έκτακτο προμέρισμα, ο κ. Βακάκης τόνισε πως ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το προμέρισμα αποφασίσθηκε να δοθεί από διαθέσιμα προηγούμενων χρήσεων, «ώστε να αντλήσουν μέρισμα οι μέτοχοι για να καλύψουν τις δικές τους τρύπες», αλλά και ως επιβράβευση μετόχων για τη στήριξη της μετοχής, σπεύδοντας να δηλώσει: «Μη με θεωρήσουν όμως ότι έγινα Άγιος Βασίλης από… Σκρουτζ Μακ Ντακ. Καλούμαι να διαχειριστώ τα γεγονότα ως εξελίσσονται».

Υπενθυμίζεται πως η ΓΣ ενέκρινε την διανομή ποσού 0,062 ευρώ (μικτό) ανά μετοχή για την υποδωδεκάμηνη χρήση από 1η Ιουλίου 2019 έως και 31η Δεκεμβρίου 2019, ενώ επικύρωσε και την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 21.01.2020 βάσει της οποίας είχε διανείμει ποσό 0,22 ευρώ ανά μετοχή τον Ιανουάριο του 2020. Συνολικά ο Όμιλος διανέμει ποσό 0,282 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 50% του ετήσιου μερίσματος της οικονομικής χρήσης που έληξε την 30η Ιουνίου 2019, προσαυξημένο κατά +20%.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 28 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.