ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 26 Φεβρουαρίου για τη Vivartia

19:46 - 05 Φεβ 2021 | Αναλύσεις
MIG: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 26 Φεβρουαρίου για τη Vivartia
Την έγκριση των μετόχων για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της εταιρείας Vivartia στην CVC Capital Partners θα ζητήσει η Marfin Investment Group (ΜΙG) στην έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 15:00.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της MIG αναφέρει:

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας με την επωνυμία «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία»), καλούνται οι Μέτοχοι της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00, στην αίθουσα ισογείου του κτιρίου 14Β του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της έδρας των θυγατρικών «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», «GOODY’S Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ», για να αποφασίσουν επί του ακόλουθου μόνου θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα μόνο: Έγκριση διάθεσης της συμμετοχής της Εταιρίας στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης, η τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την Παρασκευή 5.3.2021, ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι το deal συνολικής αξίας 600 εκατ. ευρώ είχε κλείσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με τη διοίκηση της MIG να συμφωνεί στη μεταβίβαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στο αμερικανικό fund.  

Το τίμημα, για το 100% της Vivartia είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατ. ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα 600 εκατ .ευρώ, ενώ το όφελος για την MIG είναι διπλό καθώς εκτός του ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της τα 175 εκατ., παράλληλα επιτεύχθηκε παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της από την Τράπεζα Πειραιώς. 

Με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:51 - 05 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.